Pakettiautolla liikenteeseen

PakuKympillä.fi toivottaa sinut tervetulleeksi pakettiauton rattiin!

Vinkkejä pakettiautolla ajamiseen


Pakettiautolla ajaminen voi vaikuttaa haastavalta, etenkin niille, joilla ei ole paljon kokemusta sellaisella ajamisesta.

Näillä ohjeilla pääset ajamaan pakettiautoa turvallisesti ja itsevarmasti. Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua pärjäämään pakettiauton ratissa.


Pyydä matkaseuraksi ystävä

Ennen lähtöä harkitse matkaseuran ottamista. Erityisesti uusilla reiteillä navigointi ja mahdolliset eksymiset voivat kuormittaa ja häiritä keskittymistäsi. Jos matkustat yksin, käytä navigaattorin ääniohjausta tai pysähdy tarvittaessa tarkistamaan karttaa ja reittiä. Kuitenkin paras vaihtoehto on pyytää mukaan ystävä, joka voi toimia kartturinasi. Tuttu seuralainen tuo mukanaan tukea ja turvallisuuden tunnetta, mikäli ajokokemuksesi käy liian jännittäväksi. Ahtaissa paikoissa voit myös pyytää kaveriasi ohjeistamaan auton ulkopuolella esimerkiksi parkkeeraustilanteessa ja varmistamaan riittävän tilan. Yhdessä matkustaminen tekee matkastasi sujuvamman ja nautinnollisemman.

Valmistautuminen

Aikataulu:
Ennen kuin astut auton ohjaamoon, varmista että sinulla on tarpeeksi aikaa suorittaa tehtäväsi rauhassa. Kiireen välttäminen auttaa vähentämään stressiä ja lisää ajoturvallisuutta.

Tutustu auton ominaisuuksiin: Ennen lähtöä tutustu auton hallintalaitteisiin ja varusteisiin. Tämä auttaa sinua tuntemaan olon mukavaksi ennen ajoa.

Tankkaus: Avaa tankin kansi, tankkaa polttoainesäiliö huolellisesti ja sulje kansi tiukasti. Kaikki pakettiautomme kulkevat dieselillä.
Tankkausohje pakettiautolle lasketaan suhteessa 1 litra per ajettu 10 kilometriä. Tankki on vuokrauksen alkaessa vähintään puolillaan,
sillä tarjoamme myös tankkauksen etukäteismaksua asiakkaillemme.


Ajaessa

Noudata nopeusrajoituksia:
Pidä aina kiinni nopeusrajoituksista ja sovita ajonopeutesi liikenneolosuhteisiin.

Turvaväli: Pidä riittävä turvaväli edellä ajavaan autoon. Tämä antaa sinulle enemmän aikaa reagoida äkillisiin tilanteisiin.

Kaistan vaihto: Käytä aina suuntavilkkua ja tarkista huolellisesti sivupeileistä, ennen kuin vaihdat kaistaa. Huomioi kuollut kulma ja muista, että pakettiauto on iso ja mahdollisesti myös painava.

Varovaisuus ahtaissa paikoissa: Ahtaissa tiloissa aja erityisen hitaasti ja varovaisesti. Huomioi ympäristösi ja varmista, että on riittävästi tilaa.
Ole tarkkana peruuttaessa, sillä pakettiauto on pidempi kuin henkilöauto.

Huomioi ympäristö: Kiinnitä huomiota sääolosuhteisiin etenkin jos sataa voimakkaasti, tie on jäässä tai erittäin lumiset olosuhteet.

Peilit ja näkyvyys

Säädä peilit oikein:
Säädä sivupeilit siten, että näet hyvin taaksesi ja sivuillesi. Hyvin asetetut peilit auttavat sinua havaitsemaan ympäristön paremmin.

Korkeus: Pakettiauto on korkeampi kuin henkilöauto. Varmista, että olet tietoinen autosi korkeudesta erityisesti matalissa paikoissa. Jos mahdollista, vältä parkkihalleihin ajamista. Kuskilla on aina vastuu, jos auto osuu esimerkiksi puomeihin tai sprinklereihin.

Keskity ajamiseen

Rauhallisuus:
Pysy rauhallisena ja keskittyneenä ajamiseen. Älä anna häiriötekijöiden, kuten puhelimen, heikentää keskittymistäsi.

Täysi huomio tiellä: Vältä kaikenlaisten häiriötekijöiden, kuten ruokailun tai puhelimen käyttöä ajon aikana. Näin voit keskittyä täysin tieliikenteeseen.

PakuKympillä.fi haluaa varmistaa, että kaikki asiakkaamme voivat ajaa pakettiautojamme turvallisesti ja itsevarmasti. Muistathan, että voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua. Toivomme, että matkasi pakettiautolla on turvallinen ja sujuva kokemus!